Hogyan szinkronizáljuk a telefonkönyvünket az új és a régi mobiltelefonunk között?

smartfone

Egy új mobiltelefonra tett szert? A telefonkönyve áthelyezése az új mobiltelefonjára még sosem volt egyszerűbb, mint manapság. A felhő alapú tárhelyek és alkalmazások hatékony tárhelykapacitást nyújtanak, és segítenek az átvitelben a felhasználóknak. Itt van a megoldás, hogy hogyan viheti át a telefonkönyvében szereplő adatokat az új telefonjába.

1. Használja a dr.fone alkalmazást

A dr.fone egy szoftver, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen vigyük át, készítsünk róla biztonsági mentést, másoljuk vagy visszaállítsuk a mobiltelefon tartalmát, amely például Android, iOs vagy Blackberry operációs rendszeren fut. A gyakorlatias és gyors megközelítést használva minden telefonszámot szinkronizálhatunk az új és a régi mobiltelefon között, miközben semmilyen kockázat nincs jelen. Sőt, a telefonszámok átvitelével egy csomó időt takaríthat meg, biztonságban tudhatja az adatait, és megakadályozhat bármi nemű potenciális adatvesztést. Ráadásul a rugalmassága és kompatibilitása garantálja Önnek a sima és biztonságos élményt. Tehát átveheti felette az irányítást és hatékonyan tudja majd menedzselni a kontaktjait. Amennyiben a dr.fone szoftvert a számítógépén vagy laptopján keresztül használja, kövesse a következő lépéseket:

smartfone
smartfone

Első lépés: Töltse le a dr.fone szoftvert.
Második lépés: Válassza a Switch opciót.
Harmadik lépés: Használjon USB adatkábeleket a régi készülék és az új készülék csatlakoztatására a számítógéphez.
Negyedik lépés:Vigye át a kontaktokat. Ezután húzza ki a kábeleket, és használja tovább a készülékeket.

Népszerű okostelefonok az Alza.hu webáruházban:

Xiaomi Redmi 6 32GB LTE fekete
HUAWEI Y7 Prime (2018) kék

2. Vigye át a kontaktjait a SIM-kártya segítségével

A kontaktok importálását vagy exportálását SIM-kártya segítségével is generálhatja. Másolja a régi telefonján lévő telefonszámokat a SIM-kártyára, majd tegye át a SIM-kártyát az új mobiltelefonjába. Ezen az úton az összes adata biztonságban lesz. Azonban győződjön meg róla, hogy a mobiltelefonja ki van-e oldva, és hogy a tárhelye teljes mértékben működik-e. Mivel a legtöbb SIM-kártya szigorú szabályozások szerint működik, az átvitel sebessége sokkal gyorsabb lesz. Ez a módszer egy hatékony és gyors mód a kontaktok átvitelére. A SIM-kártya a kényelem szempontjából is előnyös, ráadásul megakadályozható vele bárminemű adatvesztés. A telefonszámok kompakt és könnyű átvitele a SIM-kártya segítségével tehát segít Önnek időt megtakarítani, és segít elkerülni a kockázatos szituációkat. A szinkronizáláshoz a SIM-kártyán keresztül kérjük kövesse a következő lépéseket:

Első lépés: Másolja vagy helyezze át a régi mobiltelefonjában elmentett telefonszámokat a SIM-kártyájára.
Második lépés: Helyezze a SIM-kártyát az új készülékébe.
Harmadik lépés: Másolja a telefonszámokat az új mobiltelefonba.

3. Szinkronizálja a kontaktjait vezetékek nélkül 

A következőkben azt vesszük át, hogy hogyan tudja szinkronizálni a kontaktjait vezetékek nélkül.

Tárolja a kontaktokat egy felhőben

Ha az összes kontaktját egy felhő alapú tárhelyen menti el, jelentősen egyszerű folyamattá teszi a kontaktok átvitelét egyik mobiltelefonról a másikra. Ha már a felhőben vannak elmentve az interneten keresztül a kontaktjai, akkor ezután már egyszerűen importálhatja és exportálhatja őket például iCloudba, Gmailbe vagy Outlookbe. Az átvitelhez egy harmadik alkalmazásra lesz szüksége. Ezek közül némelyiknél szükséges, hogy az egész telefonkönyvét elmentse a számítógépére, mielőtt továbbküldené őket. Ez egy megbízható, gyors és stabil módszer. A tárhely általában hatalmas és tartós. Így a felhő alapú tárhely kényelmet nyújt Önnek, biztonságban tartja az adatait, és segít elkerülni az adatvesztést.

smartfone
smartfone

Használjon egy alkalmazást

Miután elmentette a telefonszámait egy felhő alapú tárhelybe, egy alkalmazás segítségével szinkronizálni is tudja őket.

Ahhoz, hogy hatékonyan és vezeték nélkül tudja az egyik mobiltelefonról a másik mobiltelefonra átvinni a kontaktjait, először az egész telefonkönyvét mentse el, majd telepítsen egy megfelelő alkalmazást az új mobiltelefonjára.

● Google Sync: A Google Sync alkalmazás a mobiltelefon telefonkönyvét a Google kontaktokkal szinkronizálja. Az alkalmazás figyelmeztetéseket is nyújt, valamint jelzi a beérkező üzeneteket és közelgő eseményeket. A Google Cloud tárhelyre érvényes biztonsági szabályzatoknak köszönhetően hatékonyan védi az adatait. A legtöbb mobiltelefonnal kompatibilis, beleértve az Android, Blackberry, Nokia és iOS készülékeket is. A Google Sync az internetre való csatlakozás és bejelentkezés után egyszerűen áthelyezi az összes kontaktját az új mobiltelefonjára. A biztonságos adatátvitel garantálásához mindkét készüléknek rendelkeznie kell a Google Sync alkalmazásával. A kontaktok automatikusan szinkronizálódnak. Egyszerű, gyors és biztonságos.

● Mobical: A Mobical egy online szolgáltatás, amely felhőt használ a kontaktok átvitelére. A legtöbb mobiltelefonnalkompatibilis. Ingyenesen letölthető. Miután letöltötte a Mobical alkalmazást a régi mobiltelefonjára, a szoftver automatikusan egy biztonsági mentést készít az összes kontaktjáról a felhő alapú tárhelyre, majd átviszi az elmentett kontaktokat az új mobiltelefonra. Kényelmes és biztonságos. A Mobicalról is elmondható, hogy segít megelőzni az adatvesztést. Időtakarékos megoldást nyújt, miközben az adataink biztonságban lesznek.

● PC Suite sync Outlook: A PC suite egy olyan alkalmazás, amely segít az összes kontaktot áthelyezni a régi mobiltelefonból az új mobiltelefonba egy felhő alapú tárhely, például azOutlook igénybevételével. Időt takaríthat meg vele. A PC Suite kompatibilis Windows, iOS és Android mobiltelefonokkal is. Automatikus biztonsági mentéseket készít. Vigye át a felhő alapú szolgáltatásba és helyezze biztonsága az adatait az Outlookján keresztül. Habár ezt a módszert elég komplikált beállítani. Először telepítenie kell a készülékein a PC Suite alkalmazást, mielőtt belekezdene a telefonkönyv átvitelébe és bejelentkezne a felhő alapú szolgáltatásba a szinkronizálás megkezdéséhez.

Népszerű okostelefonok a Notebook.hu webáruházban:

APPLE IPHONE X 64GB (MQAC2GH/A) asztroszürke 
APPLE IPHONE 7 32GB (MN8Y2GH/A) ezüst
APPLE IPHONE XR 64GB (MRY42GH/A) fekete 

4. Telefonkönyv átvitele memóriakártyán keresztül

A memóriakártya segít Önnek áthelyezni az összes kontaktját a régi mobiltelefonjából az új készülékbe. Ehhez biztonsági mentés szükséges, vagy egyszerűen csak mentse el a telefonkönyve tartalmát a memóriakártyára. Egyszerű folyamatról van szó, amely biztonságos és gyors. Elég behelyezni először a régi majd az új mobiltelefonba a kártyát. Nem lesz hozzá szükség se kábelekre, se a számítógépére. Szinte egy másodperc alatt, nagyon nagy sebességgel másolhatja át az adatokat. Ez a módszer azonban nem minden készülék esetében elérhető. A módszert támogató márkák közé tartozik például a Samsung, amely lehetővé teszi, hogy biztonsági mentést készítsen és átvigye a telefonkönyvében lévő összes adatot a memóriakártyájára. A memóriakártya használata segít Önnek naprakésszé tennie az új készülékét, miközben a hihetetlenül gyors adatátvitel előnyeit élvezheti.

smartfone
smartfone

Összegzés

Összefoglalva, egy csomó lehetősége van a kontaktjai szinkronizálására a régi és az új mobiltelefonja között. A felhő alapú szolgáltatások használatával az adatokat nemcsak elmenthetjük és megoszthatjuk, hanem nap mint nap is szinkronizálhatjuk az adatainkat, frissíthetjük a kontaktjainkat, és egyúttal az adatvesztést is elkerülhetjük. A SIM-kártya használata kiváló módja annak, hogy hogyan vigyük át az adatainkat hihetetlenül nagy adatátviteli sebesség mellett, biztonságosan és kényelmesen. Ennek ellenére a SIM-kártyákat érintő szigorú szabályozások fennakadásokat okozhatnak. A harmadik módszer egy szoftver használata, amely az összes adatot átviszi a régi mobiltelefonból az új készülékbe. Ez a módszer rugalmasságot ad, zökkenőmentes élménnyel kombinálva. A folyamat során mindkét készüléket számítógéphez kell csatlakoztatni. Végül, de nem utolsó sorban a telefonkönyvet hatékonyan szinkronizálhatja egy memóriakártya használatával is. A memóriakártya biztonságban tartja az adatait, ám az átvitel során különféle akadályokba ütközhet.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan használjuk a dr.fone alkalmazást a kontaktok átvitelére új mobiltelefonra?

A dr.fone alkalmazás használatához kövesse a következő lépéseket: 1. Töltse le a dr.fone szoftvert. 2. Válassza a Switch opciót. 3. Használjon USB adatkábeleket a régi és az új készülék csatlakoztatására a számítógéphez. 4. Vigye át a kontaktokat. Ezután húzza ki a kábeleket, és folytassa a készülékek használatát.

Hogyan vigyük át a kontaktokat a SIM-kártya segítségével?

A kontaktok átviteléhez a SIM-kártyával kövesse a következő lépéseket: 1. Másolja vagy helyezze át a régi mobiltelefonjában elmentett telefonszámokat a SIM-kártyájára. 2. Helyezze a SIM-kártyát az új készülékébe. 3. Másolja a telefonszámokat az új mobiltelefonba.

Hogyan szinkronizáljuk a kontaktokat vezetékek nélkül?

Szinkronizáljon kontaktokat vezetékek nélkül a következő módszerekkel: 1. Tárolja a kontaktokat egy felhőben, hogy egyszerű folyamattá tegye a kontaktok átvitelét egyik mobiltelefonról a másikra. Importálhatja és exportálhatja őket például iCloudba, Gmailbe vagy Outlookbe. 2. Használjon egy alkalmazást a telefonszámok szinkronizálásához. Először mentse el az egész telefonkönyvet, majd telepítsen egy megfelelő alkalmazást a kontaktok vezeték nélküli átviteléhez.Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...