Ne vegyen játékkonzolt, mielőtt ezt elolvasná!

játékkonzol

Szeretne játékkonzolt venni, de nem biztos benne, hogy melyiket? Vagy ajándékot próbál venni, de azt se tudja, hogy hol kezdje? Sok vásárlónak már vásárlás előtt van ötlete, hogy melyik játékkonzolt szeretné, de mások teljesen össze lehetnek zavarodva és azt se tudják, hogy hogyan induljanak neki.

A profi felhasználók és a játékok szerelmesei a csupasz teljesítményre és a csúcsminőségű grafikára összpontosítanak, míg az átlagos felhasználókat inkább az érdekli, hogy mennyire egyszerű az adott játékkonzol használata és mennyire könnyed vele a játék. A következő bekezdésekben egy kicsit közelebbről is szemügyre vesszük azokat a tulajdonságokat, amelyeket mindenképpen értékelnie kell, mielőtt meghozná a végső döntést és megvenné a játékkonzolt.

1. Játékkonzol formatervezése

Ha a játékkonzol egy egyszerű, alacsony profilú doboz, akkor biztosan szépen illeszkedik majd az otthonába, és tökéletes szórakoztató sarkot alkothat. Ha otthonán kívül vagy kirándulás során is szeretne szórakozni, akkor jobb, ha egy mobil játékkonzolt választ.

Ha otthonában kevés a szabad hely, akkor nézzen utána, hogy melyik játékkonzolból kínálnak slim verziót, amely sokkal kevesebb helyet foglal.

2. Milyen játékokat támogat az adott játékkonzol?

Vitathatatlanul az egyik nagyon fontos kritérium, amit vásárlás előtt figyelembe kel venni, hogy milyen videojátékokat szeretnénk rajta játszani.

Győződjön meg róla, hogy a játékkonzol elég sok játékot támogat-e, köztük a legújabban kiadott játékokat is. Egyes játékkonzolok bizonyos speciális műfajokra specializálódnak. A Nintendo például sokkal több családbarát játékot támogat, mint akciójátékokat a Sony vagy a Microsoft játékkonzolokhoz képest.

játékkonzol
játékkonzol

3. A videójátékok korosztálya

Fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy melyik korosztály fogja a játékkonzolt használni. Nézzük meg a játékkonzolok ajánlásait, továbbá a megadott évek tartománya is a segítségünkre lehet iránytűként.

A játékok például az szerint vannak beosztva, hogy mekkora mértékben fordul elő bennük és milyen jellegű agresszió, valamint milyen a játék nyelvezete. Egy egyszerűbb játékkonzol inkább kisebb gyerekeknek való, míg a tinédzserek és felnőttek a funkciókkal megspékelt modelleket részesítik előnyben.

4. Internet hozzáférés

Ez egy elengedhetetlen funkció, ha szeretnénk online játszani, például a barátainkkal. Az online játék mellett cseveghetünk, Skype-olhatunk, szörfölhetünk az interneten stb. A mai világban e nélkül egy játékkonzol nem tud igazi játékélményt nyújtani.

5. Szoftver kompatibilitás

A legújabb játékkonzol verzió nem biztos, hogy kompatibilis lesz a régebbi játékgyűjteményével. Válasszon egy olyat, amely kompatibilis a meglévő játék gyűjteményével. Ellenkező esetben kénytelen lesz egy teljesen új gyűjteményt vásárolni, ami elég drága mulatság lesz.

6. Csatlakozási lehetőségek és tárhely

Gondolja át, hogy hány vezérlőt szeretne egyszerre csatlakoztatni, és nézze meg, hogy a játékkonzol hány vezérlő csatlakoztatását teszi lehetővé egyszerre. Ennek akkor van jelentősége, ha szeretnének többen játszani egyszerre a játékkonzollal.

Ami a tárhelyet illeti, ez attól függ, hogy Ön mekkora játékkönyvtárral rendelkezik, illetve mekkorát tervez felhalmozni. Amióta a modern játékkonzolok a lemezekről a belső tárhelyre tértek át, a játékkonzol kapacitása elsődleges szemponttá vált.

Akik csak alkalomadtán játszanak, azoknak ez nem olyan fontos szám, ám mindenképpen gondolja át, hogy milyenek lehetnek az igényei a jövőre nézve.

Összefoglalás

Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt egy kicsit olvassunk utána a témának, és jól gondoljuk át, hogy melyik játékkonzol lesz ideális számunkra.

A fenti szempontokat figyelembe véve, mielőtt megvennénk egy játékkonzolt, biztosak lehetünk benne, hogy végül azt a játékkonzolt vásároljuk meg, amely a lehető legjobb választás.

Határozzon meg egy összeget, amelyet hajlandó a játékkonzolra áldozni, és döntse el, hogy mely paraméterek a legfontosabbak. Próbálja is ki először a kiválasztott játékkonzolt, ha lehetséges, és mérlegelje, hogy mi a fontosabb Önnek.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tulajdonságok alapján válasszunk játékkonzolt?

Érdemes figyelmet fordítani a játékkonzol formatervezésére, a támogatott játékok mennyiségére és típusára, a videójátékok korosztályára, az internet hozzáférésre és a szoftver kompatibilitásra.

Milyen játékokat támogat a játékkonzol?

Győződjünk meg róla, hogy a játékkonzol elég sok játékot támogat-e, köztük a legújabban kiadott játékokat is. Egyes játékkonzolok bizonyos speciális műfajokra specializálódnak. A Nintendo például sokkal több családbarát játékot támogat, mint akciójátékokat a Sony vagy a Microsoft játékkonzolokhoz képest.

Hogyan válasszunk játékkonzolt egy adott korosztálynak?

Fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy melyik korosztály fogja a játékkonzolt használni és nézzük meg a játékkonzolok ajánlásait, továbbá a megadott évek tartománya is a segítségünkre lehet iránytűként. Egy egyszerűbb játékkonzol inkább kisebb gyerekeknek való, míg a tinédzserek és felnőttek a funkciókkal megspékelt modelleket részesítik előnyben.



Nagy Emese

Nagy Emese

Mindig is lekötött a modern technika, amiről nemcsak olvasni, de írni is szeretek. Érdekel, hogy mi hogyan működik és hogyan teszi könnyebbé az életünket. A praktikusság mellett a design és a stílus is fontos a számomra.


Hasonló cikkek:

laptop

Laptopok diákoknak: melyek a legjobbak?

Az elektronikai cikkek ma szinte minden elengedhetetlenek a tanulmányokhoz. Általános-, középiskolai tanulók és felsőfokú tanulmányokat folytató...

számítógép

Az idei év legjobb számítógépei: Válassza ki a legjobbat!

Egy kiváló minőségű asztali számítógép vásárlása néha nehezebb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Ennek az elektronikai cikknek meg kell...

iphone

iPhone-t tervez vásárolni? Ez lesz a legjobb modell az Ön számára!

A legjobb iPhone mobiltelefon kiválasztása első pillantásra nagyon egyszerűnek tűnik. Amikor azonban belevág, rájön, hogy több tucat különböző...

hangszoro

2021 legjobb vezeték nélküli hangszórói

Vezeték nélküli hangszórókat tervez vásárolni? Ezek a legjobbak!A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2021-ben különböző formákban és méretekben...